Curriculum vitae

Здравейте!

На това място, ще направя кратко резюме, за това кой съм аз.

Роден съм около 14ч. на 31 Декември 1983г. в гр. Пазарджик. Това определя зодията ми Козирог, асцендента Телец, а „Луната ми“ е била в Стрелец. Това последното е за тези които разбират от Астрология и т.н.

Кръстен съм като православен християнин. Това обаче не ми пречи да не вярвам дословно на духовническото тяло на църквата. За мен църква която се интересува от пари и в храма ни посреща ценоразпис, не е тази на която да вярвам. Вярвам, че Бог е навсякъде и най-вече в Нас.  Вярвам, че всеки сам трябва да определя в какво да вярва и не смятам, че мюсюлманите, католиците, будистите и последователите на ЛСЧ (Летящото Спагетено Чудовище), трябва да  си сменят вярата. Според мен, те са в правото си да вярват.

По образование съм радио и телевизионен техник, но съм работил по специалността си около година. После започнах да се занимавам с компютри. Честно казано запознах се с компютрите доста късно. Бях минал през казармата когато започнах да „разбирам“ от тази материя. Преди да започна да се занимавам с компютри бях слушал по радиото и гледал по телевизията за тях. Честно да си призная, още тогава бях запленен от Линукс и по-слециално GNU/Linux. След като започнах да се занимавам с компютри, се запознах от първа ръка с GNU/Linux. Бях потребител без особени знания, първата ми дистрибуция бе  българската Тиликс, след това минах на Kubuntu, а по-късно и на Debian. Оказа се, че именно Debian е това което най-много ми лежи на сърцето. По отношение на GNU, Linux и GNU/Linux, по-голямо влияние върху мен има Столман. Винаги съм предпочитал свободата пред удобството.

Имам влечение към програмирането,  малко C#,  Java,  JS, Python, C++, Rust и PHP. Определено PHP и Python ми допадат най-много.

Сред хобитата ми са играта на шах, стрелбата с лък (рекърв), книги и филми. Любима поредица са ми книгите „Хроники на черния отряд“.

По-нагоре споменах казармата. Беше за кратко (9 месеца) но доста поучително. Там освен загубата на време, имаше и хубави моменти. Също и доста поучителни ……   Там научих, че не оръжието убива, а човекът.  Служих в Пловдив като сапьор …. не не, не като тези по филмите дето се потят над дилемата, синята или червената жица. Сапьор като тези които заравят мини и като тези които търсят заровени мини. Имам някакви познания за работа с експлозиви …. мразя експлозивите апропо. Всъщност мразя всичко което е свързано с отнемането на човешки живот или осакатяването на хората.

Не не, не съм пацифист, напротив, ако се наложи бих взел оръжие в ръка и бих защитил нашата държава …. Патриот? Не и като тези които се афишират по медиите и социалките. Не мазя Русия, макар да съм критичен към Путин. Просто смятам, че като българин, трябва да гледам първо интересите на България, а чак след това на другите държави, пък били те и Русия. Не съм съгласен, че интереса на България е пряко свързан с този на Русия.

За аватар на повечето места използвам знака на Анархияavatar

Да аз съм Анархист. Но преди да ме съдите, прочетете какво точно означава думата анархия и анархизъм.

Анархизмът (от гр. αναρχία, „без управници“, „безвластие“) е политическа философия и обществено движение, което се бори за отстраняването на всички форми на йерархия, включително държавата. Думата „анархия“ реално означава общество на свободни личности без управление.

Цитатът е от Wikipedia.

В този ред на мисли, всичко написано в този дневник, е под CC лиценз,   освен ако не е указан изрично друг.