HBO GO под Linux

HBO – Home Box Office или както се рекламират сами „Това не е телевизия, това е HBO“.

Множество доставчици на кабелна телевизия в България, предоставят каналите на HBO на своите клиенти. Част от тях предлагат и допълнителната онлайн услуга на HBO, а именно HBO GO.

Дали вашият оператор предлага услугата HBO GO може да проверите от тук.

Според HBO, услугата HBO GO  е достъпна за компютри с Windows и Mac OS, телефони и таблети с Android, телефони с iOS и телевизорите на Samsung и LG (също и някои телевизори с Android и някои модели на Sony).

За Линукс компютри не се споменава, а ако зададете въпрос на съпорт-а им, ще ви отговорят, че официално не се поддържа. Това наистина е така, но не значи, че не може да се ползва услугата. Фактически всеки линукс компютър с инаталиран  firefox браузър, може да се възползва от тази услуга.

За да гледате HBO GO с браузъра Firefox, е необходимо да отворите нов раздел и в адрес бара да изпишете about:config , следващата стъпка е лесна, в търсачката изписвате widevine. В показаните резултати намерете media.gmp-widevinecdm.enabled и променете стойността му на true (става с двойно почукване върху false). Ако стойността му е true, значи може да влезете със своя HBOGO акаунт и да се гледате любимите си филми или предавания.

HBO GO под Linux

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *